Kanaltätning av ventilationssystem

Läckande ventilationskanaler skapar onödiga uppvärmningskostnader och dålig luft. Vi tätar dina befintliga ventilationskanaler oavsett vilken form, storlek och material systemet har utan att riva upp och kassera befintliga. Självklart med den senaste tekniken av material som formar sig efter ventilationskanalen och gör den 100% tät.

Problem och lösning

Problem med läckande ventilationskanaler

Läckande ventilationskanaler blir snabbt ett kostsamt problem när energi försvinner ut ur ventilationssystemet. Många hyresgäster upplever också inträngande matos från grannarna. 

Tätning av ventilationssystem

Bara för att dina ventilationskanaler har några år på nacken betyder inte det att du måste byta ut hela systemet till ett nytt. Istället kan du göra en kanaltätning från insidan.Med vår infodringsmetod tätar vi dina befintliga ventilationskanaler oavsett vilken form, storlek och kanalmaterial systemet har. Tätningsmaterialet är elastiskt och uppfyller de brandkrav som ställs i Boverkets byggregler för imkanaler. Samtliga vinklar i ventilationssystemet tätas effektivt och kanalen blir som ny igen.

Så här utför vi kanaltätning

Från inledande inspektion till nytt kvalitetssäkrat rör

1. Inspektion
Med en fiberoptisk kamera inspekterar vi och bedömer kanalernas tillstånd.

2. Rengöring
Är systemet kraftigt nedsmutsat rengör vi kanalerna med borstning eller en tvätt.

3. Kanaltätning
Ett strumpformat kompositmaterial förs in i systemet för att täta kanalerna. Materialet blåses upp inuti ventilationskanalen, följer kanalernas form och får härda. Materialet är flexibelt, lufttätt och brandsäkert.

4. Kvalitetsinspektion
När materialet fått härda har ett nytt kompositrör bildats inuti kanalsystemet. En inspektion av ventilationskanalen görs för att säkerställa att arbetet gått enligt plan. Inspektionsfilmer lämnas till kunden. Andra kvalitetstester som kan läggas till är provtryckning och ny OVK-inspektion som sker via samarbetsbolag. 

Fördelar med kanaltätning

  • Formar sig efter alla ventilationskanaler och klarar dimensionsförändringar
  • Typgodkänd för installation i eternitkanaler utan sanering
  • Miljövänliga material
  • Klarar flera 90-gradersböjar i rad
  • Uppfyller Fläkt-i-drift